söndag 18 december 2011

Pepparkaksmuffins med vitchokladfrosting

Till en fest för några veckor sedan bakade jag pepparkaksmuffins med vitchokladfrosting. De blev supersmarriga så jag kan varmt rekommendera dem.

Pepparkaksmuffins

2 ägg
3dl socker
3dl vetemjöl
1½ dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel (malen)
1 tsk ingefära (malen)
1 tsk (knappt) nejlika (malen)

1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
3. Vänd ner filmjölken.
4. Grädda på 200 grader i 10-15 min. Prova med en sticka om det är klart


Vit chokladfrosting

200g vit choklad
200g philadelphiaost

1. Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna lite. 
2. Blanda ner chokladen i philadelphiaosten under konstant omrörning.
Om frostingen blir för lös ställ in den i kyen och kort stund. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar