fredag 16 december 2011

Bountybollar

I veckan gjorde jag bountybollar. Prövade att göra dessa förra året och de var riktigt goda så det blir en favorit i repris. Receptet kommer från Matplatsen.


ca 50st
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad


 1. Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i ca 8 minuter,tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen.
 2. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna). Ställ kallt minst en timme, gärna i frysen.
3. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.



1 kommentar:

  1. Mumsigt gott!
    Du är bara så duktig och inspirerande!
    Många kramar

    SvaraRadera