måndag 19 december 2011

Chocolate Lime Fudge Pie

Gjorde denna paj när jag skulle på knytis till en kollega för några veckor sedan. Hittade receptet i en Mamatidning och det kommer från Leila. Den är ganska söt så den räcker till många.......I receptet står det 14-16 personer och det räcker den absolut till.

Kexbotten
400g digestivekex
125g smör

Fyllning
2 burkar kondenseradmjölk (800g)
8 äggulor
skal och saft av 2 limefrukter
150g mörk choklad 64%

3 dl vispgrädde, riven choklad och rivet limeskal till garnering

1. Sätt ugnen 175 grader.
2. Krossa kexen i en mixer och blanda dem med smält smör.
3. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten i en form med löstagbar kant.
4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 min. Lår svalna.
5. Blanda kondenseradmjölk med äggulor, limesaft och rivet limeskal. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
6. Smält chokladen över vattenbad. Rör sedan ner chokladen i äggsmeten.
7. Fyll pajskalet med smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min, tills smeten stelnat.
8. Lår svalna helt och garnera med vispad grädde, riven choklad och rivet limeskal.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar