fredag 16 december 2011

Pepparkakscheesecake

Först ut på mina nya blogg blir denna pepparkakscheesecake som kommer från ett gammalt nummer av tidningen Amelia. Gjorde denna till en julmiddag förra helgen och den blev supergod.

Botten
75g smör
150g pepparkakor (ca 35st)

Fyllning
250g vit choklad
75g mörk choklad
400g philadelphiaost
1dl Kesella
1 dl strösocker

Lingon till garnering/servering

1. Smält smöret och mixa med pepparkakorna i en matberedare/mixer. Tryck ut i en form med avtagbar kant 24 el 28cm. Grädda botten på 175grader i 8-10 min.

2. Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Grovhacka den mörka chokladen. Blanda philadelphiaost, kesella och strösocker. Tillsätt den smälta vita chokladen långsamt under konstant omrörning. Blanda ner den hackade mörka chokladen.

3. Häll ner smeten i formen och ställ i kyl minst 3 timmar alt i frysen och ta fram en timme innan servering. Garnera eller servera med lingon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar