söndag 25 december 2011

Blåbärscheesecake

Denna cheesecaken har jag gjort flera gånger och den blir fantastiskt god, men tänk på att ta riktig philadelphiaost och inte light för då spricker hela cheesecaken och stelnar inte riktigt =). Receptet kommer från matplatsen.

ca 8 pers.

Botten
250 g Digestivekex
100 g Smör

Fyllning 1
450 g Philadelphia ost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker

Fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 180 C. Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen Grädda 5-10 min.
2. Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.

3. Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min.

4. Toppa med färska blåbär och pudra över lite florsocker strax innan servering. Servera gärna en klick vispad grädde till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar