fredag 23 december 2011

Passionfruktscheesecake med vit choklad

Denna passionfruktscheesecake med vitchoklad bjöd jag på när jag hade några kollegor hemma på middag och den blev supergod. Ganska syrlig i smaken. Receptet kommer från matplatsen
Botten:
8 digestive kex
6 bragokex
125 g smör

Fyllning:
3 gelatinblad
400 g philadelphiaost
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
1/2 citron rivet skal + saften
5 passionsfrukter
150 g vit choklad

topping:
1 gelatinblad
1/2 dl vatten
2 msk socker
2 passionsfrukter


Till servering
Vispad grädde
valfritt strössel om så önskas

1.Sätt ugnen på 200 C. Smält smöret. Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut detta på botten av en bakform med avtagbar botten. Grädda ca 10 min.

2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter. Passera passionsfrukterna genom en sil och blanda sedan saften med philadelphiaosten till en mjuk massa. 

3. Blanda ner socker, vaniljsocker och citronskal. 

4. Smält den vita chokladen och rör ner. 

5. Värm citronjuicen i en kastrull och smält gelatinbladen i detta under omrörning. Vispa ner det i ostsmeten och häll över smeten i formen. Ställ kallt ett par timmar.

6. Gör sedan toppingen. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, minst 5 minuter. Värm socker och vatten i en kastrull och rör ner gelatinbladet så det smälter. 
7. Skrapa ur passionsfrukterna och blanda ner dem. Häll toppingen över kakan och låt stå kallt ytterligare ett par timmar.

Servera ev med grädde. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar