onsdag 28 december 2011

Björnbärspaj

Här kommer ett recept på björnbärspaj som jag har gjort några gånger. Tror även man kan byta ut björnbären mot tex annanas.


Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 pkt tinade björnbär

1. Blanda ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg och tryck ut i en pajform.
2. Blanda ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker.
3. Tina björnbären och rör ner dem i smeten försiktigt.
4. Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen, 175 C, ca 40 minuter.

Låt gärna pajen stå i kylen över natten, den är godast kall! Servera gärna vaniljglass till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar