Har gjort den här kolan flera år i rad och kommer inte riktigt ihåg var receptet kommer från. Men den finns på många andra bloggar också.
Ca 40 stycken
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
0.75 dl turkisk peppar, (hårda lakritskarameller)
2 tsk smör
200 g mörk choklad
2. Rör ner smöret och häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Ställ kolan kallt att stelna.
3. Smält under tiden chokladen (i micro eller vattenbad) och låt den svalna (är den för varm när man doppar kolan i så kan kolan smälta något).
4. Skär eller klipp kolan i bitar(jag hällde upp dem i knäckformar och spritsade lite smält choklad på toppen, dock verkar kolan fastna i pappret så det kanske inte var så bra ide). Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper. Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.
Förvaras kallt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar