torsdag 29 december 2011

Key Lime Pie

Här kommer ett recept på Key Lime Pie som är riktigt enkelt och gott och receptet kommer såklart från Leila.

Botten
200g digestivekex
100g smör

Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400g)
4 äggulor
5st limefrukter, skal+saft

Servering
Grädde
1st limefrukt

1. Sätt ugnen på 175g.
2. Krossa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en pajform.
3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna.
4. Blanda kondenseradmjölk, äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten stå och dra minst 30-60 min.
5. Sila smeten igenom en finmaskig sil och släng skalen.
6. Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugen ca 25 min.
7. Låt svalna helt och servera med vispad grädde och skivad limefrukt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar