tisdag 3 januari 2012

Vit och mörk chokladmousse

Denna efterrätt gjorde jag till en middag i höstas. Receptet kommer från ett avsnitt av Halv åtta hos mig.
Receptet är för 4 portioner, men jag tycker nog att det räcker till 6 port.

Mörk chokladmousse
200g mörk choklad, minst 70%
4 ägg
2 msk honung

Vit chokladmousse
200g vitchoklad
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt

Färska hallon till garnering.

1. Smält den mörka chokladen i vatten bad. Separera gulorna och rör ner dem tillsammans med honungen i den smälta chokladen.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i chokladsmeten.
3. Smält den vita chokladen i vattenbad, låt svalna lite och rör ner yoghurt och den vispade grädden.
4. Varva moussen i cocktailglass.
5. Ställ i kylen minst 2 timmar. Garnera med hallon innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar