En enkel och riktigt god dessert som med fördel kan förberedas dagen innan så smakerna riktigt får stå och gotta till sig.
4 portioner
Botten
4 digestivekex
2 msk smält smör
Mousse
2dl polkagris
2dl vispadgrädde
100g vit choklad
2½ dl kesella
1-2 msk pressad limejuice
1. Smula sönder digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
2. Stöt sönder polkagrisarna i en mortel. Ta undan lite till garneringen.
3. Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna lite.
4. Vispa grädden.
5. Blanda den vispade grädden med kesella och den smälta chokladen. Rör ner polkagriskrosset och smaka av med limejuicen.
6. Lägg digestiveblandningen i botten på fyra glas. Fördela moussen över och ställ i kylen minst 4 timmar.
7. Garnera med polkagrisar och ev citronmeliss innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar