fredag 13 januari 2012

Morotskaka


Här kommer en riktigt god morotskaka. Har fått receptet från min kusins sambo Amanda och det är den godaste morotskakan jag ätit.

Kakan
2 ägg
50 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 dl finrivna morätter
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Glasyren
75 gr smör
3 dl florsocker
100 gr philadelphiasot
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk pressad limesaft

Garnering
Rivet limeskal


1. Blanda mjöl, kanel, bakpulver bikarbonat och vaniljsocker
2. Vispa ihop smör och socker till en luftig smet, blanda sedan i äggen och de torra varorna. När detta är väl blandat rör du ner de rivna morötterna.
3. Smörj och bröa en springform ca 24cm, häll i smeten och grädda i 175 grader i 25-30 minuter.
4. Stjälp upp botten på ett bakplåtspapper och låt den svalna.
5. Glasyren: Visap alla ingredienserna till en fluffig smet, bred sedan ut på den väl kylda botten,
låt den stå i kylen en halvtimma (eller ännu hellre ett dygn, då är den ännu godare :-))
6. Riv limeskal över kakan och servera.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar