tisdag 17 januari 2012

Mjölkchokladkladdkaka

I fredags var vi hos goda vänner och åt middag. Eftersom de flesta vet att jag älskar att baka blev vår uppgift att ta med dessert. Det blev en mjölkchokladkladdkaka som serverades med grädde och lakritsströssel (letade efter lakritsflakes i 4 affärer, men hittade inga). Fick denna hos min kollega för några veckor sedan och den var kanongod. Tyvärr blev kakan inte så kladdig som jag önskade då den råkade vara i ugnen lite länge, men om man följer receptet så blir det nog bra.

150g smör
200g mjölkchoklad
3 ägg
2 dl socker
1½ dl vetemjöl

Topping
100g mörk blockchoklad
1 dl daimkulor, lakritsflakes eller vad man vill

Servering
Vispad grädde

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt 100g mjölkchoklad som får smälta med. Hacka resten av mjölkchokladen grovt.
2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt choklad- och smörblandningen, den hackade chokladen och vetemjölet. Häll smeten i en smord och bröad springform ca 24 cm.
3. Grädda kakan i 175grader i 25 min. Låt kakan kallna.
4. Smält den mörka blockchokladen över vattenbad. Bred chokladen över kakan och låt gärna lite rinna ner på kanterna. Låt stelna
5. Häll på toppingen och servera med vispad grädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar