torsdag 26 april 2012

Mockarutor/kärleksmums

Idag har vi bakat mockarutor/kärleksmums. Det finns en mängd olika recept på denna kaka, vissa fluffig och lätta medan andra är mer chokladiga och mastiga. Denna variant ger mycket luftiga och goda kakor.

ca 20 st

Kaka:
5 ägg
4½ dl socker
4½ dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 dl vatten
200g smör

Glasyr:
3½ dl florsocker
50g smör
2-3 msk kaffe
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Garenering:
Kokos

1. Kakan: Vispa ägg och socker pösigt.
2. Smält smöret och blanda sedan i vattnet.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kakao.
4. Rör ner smör- och mjökbladningarna i äggsmeten.
5. Häll i en smord långpanna och grädda på 200grader i 15-20 min (kakan ska vara torr, testa med en teststicka).
6. Glasyren: Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker i en skål.
7. Smält smöret och rör ner i sockerblandningen tillsammans med kaffet.
8. Bred ut glasyren på den varma kakan och strö över kokos.
9. Låt kallna och skär upp i lagom rutor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar