På valborg testade jag att göra focaccia för första gången och jag kommer garanterat göra det igen. Väldigt ofta..... Så enkelt och såååå gott och så kan man variera det i oändlighet. På valborg blev det en focaccia med körsbärstomater och basilika. Ni bara måste testa detta! Receptet kommer från bakverkochfikastunder
En långpanna el två runda bröd
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
1 ask körsbärstomater
1/2 kruka basalika
1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, salt och honung.
2. Tillsätt mjöl, lite i taget och arbeta ihop till en deg.
3. Jäs degen till dubbel storlek under bakduk i ca 35 min.
4. Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma till två runa platta bröd på ca 1,5 cm och placera dem på en plåt som är oljad med lite flingsalt i botten el tryck ut i långpanna som är oljad med lite flingsalt.
5. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 30 min. Sätt fingrarna i brödet så det bildar massa hål. Stick ner tomater och basilika.
6. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
7. Grädda i 220 gr varmluft i ca 12 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar