Dessa underbart goda brownies har jag gjort flera gånger. I lördags bjöd jag på dessa tilsammans med vaniljglass och varm hallonsås. De tar lite tid att göra dem, men det är det garanterat värt =). Receptet kommer från Kalasgott.
Botten
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad
150g grovt hackade Marshmallows
1 burk Dulce de Leche*
Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde
Gör så här
1. Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
2. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen.
3. Sikta i mjölet, saltet och kakaon.
4. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
5. Bred ut smeten över en bakplåtspapperklädd mindre plåt, ca 20x30cm.
6. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.
7. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen
och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg.
8. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret.
9. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät.
10. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
11. Låt kallna i kylen. Skär upp i rutor och servera. Går även utmärkt att frysa.
* Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk
på svag värme i 1½ timme. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden.
Låt burken svalna helt innan den öppnas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar