fredag 11 maj 2012

Focaccia igen

Detta brödet gjorde jag förra helgen när vi hade gäster. Det är samma grundrecept på degen som i föregående recept, men denna gången blev det annorlunda topping.

En långpanna el två runda bröd

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special

1 ask soltorkade tomater
1 paket (150g) fetaost 
några kvistar rosmarin


1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, salt och honung.
2. Tillsätt mjöl, lite i taget och arbeta ihop till en deg.
3. Jäs degen till dubbel storlek under bakduk i ca 35 min.
4. Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma till två runa platta bröd på ca 1,5 cm och placera dem på en plåt som är oljad med lite flingsalt i botten el tryck ut i långpanna som är oljad med lite flingsalt. 
5. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 30 min. Sätt fingrarna i brödet så det bildar massa hål. Stick ner tomater och basilika.
6. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
7. Grädda i 220 gr varmluft i ca 12 min.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar