onsdag 11 april 2012

Påskcupcakes

Gjorde dessa godingar och tog med mig till jobbet i fredags. Smakerna är en favorit i repris, men denna gången dekorerades de med små ägg.

Chokladmuffins (Leilas recept) ca 15st muffins

3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl gräddfil
2 msk kaffe
3½dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100g mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad och häll sedan ner i smeten.
6. Placera ut minimuffinsformar och fyll upp till ca 2/3 med smeten.
7. Grädda i ca 15 min, eller tills teststickan blir torr.


Mjölkchokladfluff

3dl grädde
180gr mjölkchoklad

1. Hacka chokladen grovt och häll ner i en kastrull.
2. Häll över grädden och värm tills chokladen har smält samman med chokladen. OBS! Grädden får inte koka.
3. Låt stå kallt minst 6 timmar, gärna över natten.
4. Vispa chokladgrädden med elvisp och spritsa på muffinsen.
5. Dekorera med godisägg.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar