Denna underbart goda kakan gjorde jag och tog med mig till landet under påsken. Kan bara säga att den här måste ni göra!!!!
Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker
Browniesmet:
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade cashew eller pecannötter
Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
cashew eller pecannötter till garenering
1. Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.
2. Ceesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.
3. Browniesmet: Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
4. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon.
5. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.
6. Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet.
7. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.
8. Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut.
9. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter.
10. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.
Allra godast kylskåpskall! Låt gärna stå över natten, eller iallafall några timmar i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar