söndag 25 mars 2012

Belgiska våfflor

Idag är det våffeldagen och vi testade att grädda belsgiska våfflor och de blev supergoda. Köpte ett våffeljärn för belgiska våfflor till ett bra pris, vet inte om det kanske går att grädda dessa i ett vanligt våffeljärn också.

Lyxiga belgiska våfflor

7dl mjöl
25g jäst
125g smör
2½ dl mjölk
2 dl kolsyrat vatten
3/4 dl strösocker
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg

1. Smält smöret, värm tillsammans med mjölk och kolsyrat vatten till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke, blanda ner smörblandningen.
3. Separera äggulorna från vitorna.
4. Blanda ner äggulor, socker, vaniljsocker, salt och mjöl i jäst- och smörblandningen. Vispa till en slät smet.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
6. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten. Blanda inte för hårt.
7. Låt vila i 20 min i kylskåpet.
8. Värm våffeljärnet, smörj med smör och grädda våfflorna.
9. Servera med goda tillbehör. Vi hade grädde, hallon, blåbärssylt och chokladsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar