måndag 12 mars 2012

Polkagrisglass

Oj vad det var längesedan som det kom in några recept här, men nu kommer ett på polkagrisglass. Tycker att den blev väldigt god, men inte lika len i smaken som saffransglassen.

2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk, 3%
6 äggulor
1 dl socker
1 msk glukos
150 gram polkagrisar

1. Blanda grädde, glukos och mjölk i en kastrull och låt detta koka upp, ställ det åt sidan.

2. Vispa äggulor och socker pösigt.

3. Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.

4. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.

5. Krossa polkagrisarna och mixa ev till ett fint mjöl. Blanda ner detta i glassmeten. Häll ev i några droppar röd karamellfärg.

6. Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten

7. För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin. När den är klar så häller du upp den i en form och frys den några timmar.

8. För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar