lördag 4 februari 2012
Hallonpannacottapaj
Gjorde denna paj när jag fyllde år förra året. Smakar friskt och gott.
Pajdeg
12 st digestivekex
75 gram smält smör
Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gram hallon
200 gram philadelphiaost
färska bär, till garnering
8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten
på en pajform eller en bakform med löstagbar botten.
Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull
och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden.
Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré.
Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm
och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
Servera med färska bär.
Etiketter:
paj,
pannacotta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar