lördag 4 februari 2012

Hallonpannacottapaj


Gjorde denna paj när jag fyllde år förra året. Smakar friskt och gott.

Pajdeg
12 st  digestivekex
75 gram  smält smör

Fyllning
3 st  gelatinblad
3 dl  vispgrädde
1 dl  strösocker
250 gram  hallon
200 gram  philadelphiaost
färska bär, till garnering

8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten
på en pajform eller en bakform med löstagbar botten.
Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull
och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden.
 Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré.
Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm
och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
Servera med färska bär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar