Bjöd även på denna tårta på min födelsedag förra året.
Botten
150 gram smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe, kallt
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk choklad, (gärna 70 proc kakaohalt
75 gram smör, rumstempererat
Garnering
1 msk kakao
1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker.
4. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
7. Fudge: Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under
omrörning några minuter till en tjock och blank smet.
8. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret.
9. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
10. Pudra över kakao.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar